tiistai 22. kesäkuuta 2010

Synnytyssuunnittelua ja kuvaussessio (35+2)


Eilen käytiin Haikaranpesässä laatimassa henkiökohtaista synnytyssuunnitelmaa. Tunnin keskustelun aikana käytiin kätilön kanssa läpi omat pelot, odotukset ja toiveet niin synnytyksen kuin imetyksenkin suhteen ja laitettiin tärkeimmät asiat ylös paperille odottamaan H-hetkeä. Tapaaminen oli oikeastaan todella kiva. On mukavampi lähteä synnyttämään, kun heillä on jo tiedossa suurinpiirtein, millaista kohtelua toivomme.

Ensisynnyttäjänä on tietysti vaikea esittää kovin tarkkoja toiveita, kun ei ole lainkaan kokemusta. Jotain kuitenkin osasin listata, esim. ammeen käyttö kivunlievityksessä ja rentoutumisessa kiinnostaa. Muutenkin toiveena olisi mahdollisimman kevyt kivunlievitys, mutta tarvittaessa kaikki mahdolliset keinot käyttöön jos ei muuten tunnu jaksavan! Saas nähdä, mitä kaikkia mömmöjä sitä sitten loppujen lopuksi tulee tarvitsemaan :)

Loppuiltapäivä sujuikin sitten vähän jännittävämmin. Tuttu valokuvaaja Glen Nelson tarvitsi portfolioonsa raskauskuvia ja minä tietysti innostuin mahdollisuudesta saada ammattilaisen ottamat masukuvat muistoiksi. Samalla tuli otettua ensimmäiset yhteiskuvat mahasta ja tulevasta isukista. Ideoiden lähteenä toimivat Robert Austin Fitchin upeat kuvat, ja vaikka kameran eteen uskaltautuminen vaatikin rohkeutta, odotan nyt innolla lopullisten kuvien näkemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti